1 of 15
Photos by: Stephen Clement Text by: Ioanna Kazakou

EN

Two buildings made of stone in the traditional village of Triantaros were unified to create a vacation residence that is in total harmony with the landscape and the architectural past of Tinos. The interior of the residence was redesigned to achieve absolute privacy and independence. In the new spaces the irregular lines of the buildings play a leading role through a fluid design that smoothens the contrasts, encourages the dialogue between light and shadow and forms an environment in which relaxation verges on solemnity.

GR

Δύο πέτρινα κτίρια στον παραδοσιακό οικισμό του Τριαντάρου ενοποιήθηκαν, για να δημιουργήσουν μια εξοχική κατοικία πλήρως εναρμονισμένη με το τοπίο και το αρχιτεκτονικό παρελθόν της Τήνου. Το εσωτερικό της κατοικίας σχεδιάστηκε εκ νέου, για απόλυτη απομόνωση και ανεξαρτησία κινήσεων. Στους νέους χώρους, οι ακανόνιστες γραμμές των κτιρίων πρωταγωνιστούν μέσα από έναν ρευστό σχεδιασμό που απαλύνει τις αντιθέσεις, ενθαρρύνει τον διάλογο ανάμεσα στο φως και τη σκιά και διαμορφώνει ένα περιβάλλον όπου η χαλάρωση αγγίζει τα όρια της κατάνυξης.