1 of 12
Photos by: Ch. Louizidis - K. Glinou Text by: Ioanna Kazakou

EN

“Box on a box” is the design philosophy of this building in Filothei, comprising two residences –
a studio on the ground floor and an apartment on the first and second floors. Each floor is a repetition of the same form, only in different size and material: glass prevails on the facades of the ground floor, while a frame underlines the geometry of the top floors and lends the building its special character. An 80 cm gap between the first and second floor creates the impression they do not touch each other.

GR

«Box on a box» είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία του κτιρίου στη Φιλοθέη, το οποίο στεγάζει δύο κατοικίες, ένα στούντιο στο ισόγειο και ένα διαμέρισμα στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο. Κάθε όροφος αποτελεί επανάληψη του ίδιου όγκου, σε διαφορετικό μέγεθος και υλικό: στις όψεις του ισογείου επικρατεί το γυαλί, ενώ στον πρώτο και τον δεύτερο, μια κορνίζα υπογραμμίζει τη γεωμετρικότητα των όγκων και προσδίδει στο κτίριο την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του. Ένα κενό 80 εκατοστών ανάμεσα στους δύο τελευταίους ορόφους δημιουργεί την εντύπωση της αιώρησης.