1 of 5
Built Area: 8.400 m2 Text by: Ioanna Kazakou

EN

The form of the aquarium is inspired by the structure of cells, with irregular shapes that create a feeling of continuous transformation. A ramp connects the two buildings to the surrounding space like a tissue, unifying the main components of the design into a fluid whole. Covered in panels of ice-white titanium and with narrow openings like slots, the building looks impenetrable and imposing as a cave, stimulating visitors’ curiosity and feeling of adventure.

GR

Το ενυδρείο δανείζεται τη μορφή του από τη δομή των κυττάρων, με ακανόνιστες φόρμες που δημιουργούν την αίσθηση του διαρκούς μετασχηματισμού. Μια ράμπα συνδέει σαν ιστός τα δύο κτίρια με τον περιβάλλοντα χώρο, ενοποιώντας τα στοιχεία του ενυδρείου σε ένα ρευστό σύνολο. Επενδυμένο με πάνελ τιτανίου σε λευκό του πάγου και με μικρά ανοίγματα που μοιάζουν με σχισμές, το κτίριο προβάλλει αδιαπέραστο και επιβλητικό σαν σπηλιά, ενισχύοντας την περιέργεια και τη διάθεση των επισκεπτών για περιπέτεια.