1 of 7
Photos by: Vangelis Paterakis Text by: Ioanna Kazakou

EN

Inspiring the visitor to participate in the profound quest that Antonis Vezirtzis’ work represents was the goal of Zege architects, who designed the space for the retrospective exhibition of the artist in Benaki Museum. Linear forms, rough surfaces, dark shades and lights that guide the visitors discretely were the means that Zege architects used to contribute to the exploration of the Zakynthian artist’s works; leaving life so early, he left the interpretation of his art to those who sincerely wish to pursue it.

GR

Η συμμετοχή του επισκέπτη στη βαθιά αναζήτηση που σηματοδοτεί το έργο του Αντώνη Βεζιρτζή ήταν ο σκοπός της Zege architects, που διαμόρφωσε τον χώρο της αναδρομικής έκθεσης του καλλιτέχνη το 2008 στο Μουσείο Μπενάκη. Γραμμικές φόρμες, αδρές επιφάνειες, σκούροι τόνοι και φωτισμός που καθοδηγεί διακριτικά ήταν τα μέσα που επέλεξε για να συμβάλει στην εξερεύνηση των έργων του Ζακυνθινού καλλιτέχνη, που με τον πρόωρο θάνατό του εναπόθεσε την ερμηνεία τους σε όσους επιθυμούν ειλικρινά να την αναζητήσουν.