1 of 19
Photos by: Vangelis Paterakis Text by: Ioanna Kazakou

EN

Once divided into small spaces, the last two floors of a building in the heart of Athens were redesigned by Zege architects and transformed into a two-storey penthouse with light aesthetics and unobstructed view. Its trademark is the floating staircase connecting the two floors. The rooms are totally unified on the top floor, while the design logic changes on the lower floor, with bedrooms and kitchen enjoying more isolation. The dining room has an unusually casual style and a leading role on the lower floor, while the bathrooms are very atmospheric, covered with white marble.

GR

Άλλοτε κατακερματισμένοι σε μικρούς χώρους, οι δύο τελευταίοι όροφοι ενός κτιρίου στην καρδιά της Αθήνας σχεδιάστηκαν εκ νέου από τη Zege architects, για να μετατραπούν σε ένα διώροφο penthouse με ανάλαφρη αισθητική και ανεμπόδιστη θέα. Σήμα κατατεθέν του, η ελεύθερη σκάλα που συνδέει τους δύο ορόφους. Ο χώρος είναι εντελώς ενιαίος στον επάνω όροφο, ενώ στον κάτω όροφο η σχεδιαστική λογική αλλάζει, με τα υπνοδωμάτια και την κουζίνα να απολαμβάνουν μεγαλύτερη απομόνωση. Πρωταγωνιστικό ρόλο στον κάτω όροφο έχει η τραπεζαρία σε ασυνήθιστα casual ύφος, ενώ πολύ ατμοσφαιρικά είναι τα μπάνια, επενδυμένα με λευκό μάρμαρο.